En 3 dagars Enduro t/r Falun 

Vi kör på så lite asfalt som möjligt, en hel del grus och några mil stigar. Några mindre passager är genom skogen och några diken kommer passeras. Nabbdäck är ett måste och Endurohoj att föredra. En mindre AT kan fungera om du är en van förare men vi kommer passera ett par stökigare partier. Du måste kunna ta dig igenom på egen hand även om hjälp såklart ges vid behov. Er ödmjuke guide är jag, Kristian Ölvestad, på trotjänaren fröken KTM 690 Enduro.

Vi bor 2 nätter på hotell Bergmästaren i centrala Falun. Hotellet bjuder på kvällsbuffé så både frukost och middag ingår. Luncher tar vi på vägen. Hotellet har bastu och en bubbelkopp. Lite enklare men väldigt trevligt efter en dags körning. För dom som önskar något läskande på kvällen ligger närmsta Harrys 150m från hotellentrén.

Dag 1 (fredag) 22-23 mil
Start från Kungsängen, tank och lunch i Avesta. Framme i Falun vid 17 tiden.

Dag 2 (lördag) 12-18 mil
På lördagen tar vi en tur runt nejderna. Spåret kommer anpassas efter antalet förare och körvana. Blir vi många kan det bli 2 olika spår. Då vi slipper packning och inte kommer vara så långt från hotellet är tanken att dagsturen skall bjuda på lite mer teknisk körning och kanske någon sevärdhet på vägen. Har vi tur kanske en HillClimb kan inkluderas för de hågade. Tillbaka till hotellet och bastun vid 16-17 tiden.

Dag 3 (söndag) 23-26 mil
På söndagen bär det av hemåt igen. Det finns ett par olika rutter att välja på som antingen leder tillbaka till Kungsängen eller till Arlanda trakten. Vi kan låta väder och allmän fysisk förmåga välja.

Denna tur riktar sig till vana offroad förare. Nabbdäck och lättare hoj krävs.
Delar av turen är orekade vilket alltsom oftast innebär lite extra äventyr och snabba beslut.
Alla bär sin egen packning inklusive verktyg och reservdelar.  
Max 8 deltagare.
Vid riktigt dåligt väder ställer vi in.

Ingår:
Hotell inkl frukost och middag 2 dagar (dubbelrum)
Kostnad ca 1400kr/p

Frågor, funderingar och anmälan tas emot på: kristian@olvestad.com / 0704571330
Bindande anmälan senast 2021-05-23 men gärna tidigare då hotellet kan bli fullbokat.

Vi anpassar oss efter gällande Corona restriktioner. Personligt ansvar.

Facebook-event

Please follow and like us: